друкувати


О.Дерев’янко ні з ким не сварився і готовий співпрацювати з усіма

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-07 10:50:16

Звільнився, бо став непотрібний. Так можна в двох словах передати пояснення екс-заступником Івано-Франківського міського голови Олександром Дерев’янком причини свого звільнення з посади.

З його слів, на сьогоднішній день усі розроблені ним програми розвитку комунальної галузі міста, які були нереалізовані через брак фінансування в 2009 році, є актуальними і потребують лише доведення до Уряду, а тому місто сьогодні більше не потребує його як менеджера, який може керувати житлово-комунальним господарством. Натомість, будучи незалежним від владних повноважень, - вважає пан Дерев’янко, - він зможе набагато більше користі принести громаді Івано-Франківська. Сьогодні екс-заступник мера очолює громадську організацію «Центр сприяння муніципальним житловим реформам». Створена за зразком подібного центру у місті Харкові, співзасновником якого є американський Фонд розвитку громад, ця структура шукає шляхи співпраці з європейськими та американськими недержавними фондами, зокрема у питаннях енергоаудиту.

«У нас було 5 будинків, - зазначає пан Дерев’янко, - в яких ми провели енергоаудит. Але чи зможе міськвиконком запустити цей процес, я не знаю. Реалізація таких проектів вимагає створення будинкових комітетів створення на базі ЖЕО багатопрофільних управляючі організації. На посаді заступника голови багато питань мені були невідомі. Зараз у мене немає обмежень і будь-який проект я спрямовуватиму на місто».

Екс-комунальник спростовував будь-які чутки про його нібито конфлікти як з Івано-Франківським міським головою, так і з керівництвом БЮТ. Щодо останнього він зазначив, що залишається надалі членом Блоку Юлії Тимошенко, закликав розрізняти Блок як всеукраїнську структуру і її міську організацію, окремі керівники якої не хотіли розуміти його прагнення принести користь місту і його не бажання виконувати безглузді рішення.

Автор: Сергій БІЛИЙ