друкувати


У держслужбі готується закон, в якому пропишуть, у що одягатися...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-05 08:45:21

У держслужбі готується закон, в якому пропишуть, у що одягатися у Кабмін, Адміністрацію президента, Верховну Раду і навіть сільраду. Рекомендуватимуть: без діамантів і взагалі - всього блискучого та яскравого. Потурань обмаль навіть у спеку.

Порушників дрес-коду в нинішньому уряді вичитують публічно. На засідання представник "Нафтогазу" заходить без костюма і краватки. Після такого зауваження навіть у 35-ти градусну спеку чиновники застебнуті на всі ґудзики.

Більш розслаблені, ті, хто не потрапить на очі прем'єру, і вже геть фривольні панянки - за лаштунками.

Підбори за 15-ть сантиметрів, у міні, із голими плечима - усе красномовне. Офіційно чиновникам і чиновницям не заборонено нічого, однак кожен має для себе розуміти, як одягатися.

У держслужбі зріє документ, у якому напишуть, у що можна вбиратися від міністра до клерка.

Як зазначає Андрій Вишневський, заступник керівника Головдержслужби України, про дрес-код все таки буде зафіксувано в документі, однак навряд чи буде встановлена якась відповідальність.

Протокол жінку на державній службі навіть у спеку зобов'язує до панчіх, закритих черевиків, підборів не вище шести сантиметрів. У чоловіків головна деталь убрання - чисті й довгі шкарпетки.

Кричуще порушення світового дрес-коду - коштовні аксесуари.

Цим грішить чи не кожен український високопосадовець, переплюнув усіх - столичний голова, який засвітив годинник за півмільйона доларів. Такого не дозволяли навіть королівські особи.

Те, що тільки обговорюють на вищому рівні, у Вінниці виконують два роки. Місцевий дрес-код напам'ять завчив кожен чиновник.

Короткий рукав - єдина поблажка у спеку. А для жінок відсутність панчіх. Це виконком просив змилосердитися, бо рідко в якому кабінеті є кондиціонер. Усе решта - суворо.

У держслужбі готові узяти на озброєння вінницький досвід з одним "але". П'ятниця буде вільним днем - на службу можна буде прийти без краватки.

Джерело: ТСН.ua