друкувати


Р.Вірастюк: В 2009 році на розвиток спорту в Івано-Франківській області було витрачено 300 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-03 09:00:01

300 мільйонів гривень було витрачено обласною владою на розвиток фізичної культури і спорту на Прикарпатті. Про це повідомив сьогодні під час колегії обласної державної адміністрації Роман Вірастюк.

З його слів, на сьогоднішній день розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту в області забезпечують 51 дитячо-юнацька спортивна школа. Крім того, фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» вже підготовлені необхідні документи на створення ще однієї ДЮСШ.

Загалом в таких школа займаються більш як 21 тисяча учнів, що становить 11% учнівської та студентської молоді Прикарпаття. Лише протягом минулого року в них було підготовлено 475 спортсменів І розряду, 187 кандидатів у майстри спорту, 30 майстрів спорту України, 4 майстри спорту міжнародного класу, 1 заслужений майстер спорту України.

На міжнародних змаганнях з олімпійських та не олімпійських видів спорту хлопці і дівчата з Івано-Франківщини здобули 31 нагороду, з яких 13 золотих, 6 срібних та 12 бронзових. Шестеро спортсменів взяли участь в ХХІ зимових Олімпійських та Х Параолімпійських іграх у Ванкувері.

Автор: Сергій БІЛИЙ