друкувати


М.Вишиванюк вважає, що депутат В.Мойсик має комерційний інтерес у Залучанському спиртзаводі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-03 07:53:26

Прес-конференція, яку зібрав 3 липня голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, була присвячена лише одному питанню: оголошеному 2 липня на сесії Верховної Ради депутатському запиту народного депутата України Володимира Мойсика щодо усунення Михайла Вишиванюка та голови Коломийської РДА Михайла Негрича з займаних посад через нібито спробу рейдерського захоплення Залучанського спиртзаводу.

Зі слів губернатора, запит є безпідставним, оскільки рейдерське захоплення державного підприємства, яким є вказаний спиртзавод, представниками органів влади є неможливим в принципі.

«Свого часу, - розповів М.Вишиванюк, - до мене звертався В.Мойсик з пропозицією призначити виконуючим обов’язки директора заводу Ореста Комушкіна, якого він знає як порядну людину і фахівця. Оскільки сутності питання я не знав, то сказав йому: Добре. Якщо ви знаєте цю людину, я згоден. І підписав». Втім, як стверджує губернатор, керівництво державного концерну «Укрспирт», до якого в якості дочірнього підприємства Підгайчицького спиртзаводу входить Залучанський завод, відхилило кандидатуру Комушкіна. Натомість, заступник голови правління концерну Михайло Лабутін привіз в область і представив трудовим колективам заводів у Залуччі та Підгайчиках (де розташоване головне підприємство об’єднання) керівника, призначеного «Укрспиртом».

Зі слів М.Вишиванюка, особисто він О.Комушкіна не бачив в очі і тому мати щодо нього якусь неприязнь не може і відмовляти у призначенні на посаду підстав не мав. «Нового керівника, - зазначає він, - обрав концерн «Укрспирт», тобто держава».

В свою чергу, у голови Івано-Франківської ОДА виникло запитання, чому саме Залучанський спиртзавод привернув увагу депутата В.Мойсика, в той час як в області існує багато підприємств, де виробництво стоїть, а зарплата працівникам не виплачується. «В мене таке враження, - зазначив пан Вишиванюк, - ніби держава відібрала у пана Мойсика завод і повернула його у своє володіння. В іншому разі такі питання не ставляться».

Губернатор також нагадав, що зміна керівництва підприємства стала наслідком порушення 3 кримінальних справ за фактами діяльності попереднього директора, одну з яких Служба безпеки України передала до суду, ще дві розслідуються прокуратурою.

Автор: Сергій БІЛИЙ