друкувати


Із-за парт аудиторій – у горнило правоохоронної діяльності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-02 03:40:35

Під звуки маршу «Прощання слов’янки» покинули рідний навчальний заклад 142 випускники Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету МВС, які одягнули 2 липня лейтенантські погони.

Інститут, історія якого налічує понад півстоліття вкотре випустив чергових своїх вихованців у світ небезпеки і важкої праці на благо захисту законності, правопорядку, прав і свобод громадян.

«Цьогорічні випускники, – розповідає начальник факультету громадської безпеки підполковник міліції Сергій Репецький, – працюватимуть дільничними інспекторами міліції, оперуповноваженими карного розшуку, інспекторами з адміністративної практики ДАІ».

Випуск дипломованих фахівців з організації дорожнього руху в закладі проводиться вперше. Цього року лави офіцерів ДАІ поповнять 26 вихованців інституту. Так само вперше свої дипломи в ПЮІ отримали 11 магістрів права.

«Цей випуск, – продовжує пан Репецький, – досить визначний. Серед новоспечених лейтенантів є ряд науковців, спортсменів, які брали участь у збірних командах, учасники інститутського духового оркестру, команди КВН… Шкода, звичайно: коли курс випускаємо, і у курсових офіцерів, і у навчально-викладацького складу на очі навертаються сльози. Головне зараз цим молодим людям прислуховуватись до старших, які мають вже вислугу років і досвід, сумлінно виконувати свої обов’язки і, звісно, бути людиною».

Керівники вишу: ректор Львівського державного університету МВС полковник міліції Олександр Марін та начальник інституту полковник міліції Мирослав Бучко провели церемонію посвяти новоспечених лейтенантів у правоохоронці, вручили їм дипломи. Випускників привітали керівництво вишу, начальник Департаменту громадської безпеки МВС полковник міліції Володимир Петровський, начальник УМВС в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Варцаба, перший заступник голови обласної ради Зіновій Береговський, Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, представники духовенства домінуючих конфесій.

«Сьогодні розповідає випускник факультету Державної автоінспекції Богдан Ільчишин, – збулась моя заповітна мрія. Я завжди мріяв про службу міліції, але тільки тут зрозумів, наскільки це важка і потрібна праця. Без нас – тих, хто захищає, – не може існувати держава. Я не хвилююся, йду чи на цю роботу. Хвилювання у працівника міліції бути не може, оскільки усі міліціонери повинні бути впевнені в собі. Для цього у нас є необхідні знання».

Зауважимо, що за результатами навчання, наукової та громадської діяльності Богдана визнано кращим курсантом року, за що наказом по інституту нагороджено відзнакою «За відзнаку в службі ІІ ступеня». Поряд цим, випускник разом ще з двома колегами по навчанню в прикарпатському юридичному інституті: Аліною Качуровською та Маряною Давидюк, – відзначений премією Міністерства внутрішніх справ, а 12 випускників отримали дипломи з відзнакою.

Звучить команда: Взвод! І-і-і-і-і-і всьо! – і над парадними коробками, що проходять по плацу інституту в урочистому марші – останньому для випускників в стінах цього закладу – здіймається дощ з монет – данина давній традиції новоспечених офіцері. Прощавай Альма матер! Здрастуй служба на сторожі Закону.

Автор: Сергій БІЛИЙ