друкувати


До кінця 2010-го на Івано-Франківщині буде здано в експлуатацію 24 мости

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-01 11:05:48

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова 29 червня голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк провів робочу нараду щодо завершення будівництва 33-х мостів, зруйнованих липневою повінню 2008 року.

Окрім начальника служби автомобільних доріг в області Сергія Сендерського учасниками мостобудівної наради були представники ряду підрядних організацій, в тому числі з інших регіонів, які свого часу розпочали роботи на мостах області. Однак, через нерозрахунки з ними за виконані роботи з боку минулого уряду продовження робіт з добудови 33 прикарпатських мостів впродовж півтори року було під знаком питання.

Як відомо, під час останньої зустрічі з керівником Уряду голова ОДА Михайло Вишиванюк отримав доручення – подати в Кабмін графік виконання робіт з добудови 33-х мостів і графік щомісячного погашення попередніх боргів перед підрядними мостобудівними організаціями.

На закономірне запитання Михайла Вишиванюка – «ваші пропозиції?» депутат обласної ради Сергій Сендерський навів аргументи і гарантії щодо здачі в експлуатацію, до кінця поточного року, 24-х мостів, з чим, за його словами, «погодилися підрядники». Він зазначив: до переліку 24-х мостів, які за сприяння Уряду Миколи Азарова будуть добудовані, увійшли основні мости області, понівечені повінню дворічної давності, окрім двох – Косівського і того, що на об'їзній дорозі Мукачево-Львів.

«Я повинен виконати доручення Прем'єр-міністра України, – наголосив голова ОДА Михайло Вишиванюк. – Тому усіх, хто має бажання продовжувати працювати над відновленням мостів в області, запрошую до праці».

Надавши слово підрядникам, голова ОДА почув наступне: «Ми готові працювати, бо півтори року стоїмо... Та й перевірки замучили…».

Нарікали представники мостобудівних організацій і на відсутність авансової плати за виконані роботи, за начебто узаконену ймовірність проведення тендерів на продовження робіт з добудови розпочатих мостів.

З цього приводу Михайло Вишиванюк дав доручення головному дорожнику Сергію Сендерському підготувати листа до Кабміну з пропозицією залишити «підрядчиками» ті організації, які розпочали роботи на мостах і «мають їх завершити».

«Про які тут тендери може бути мова?» - риторично запитував голова ОДА, пообіцявши «підняти це питання у Києві» , а також – на наступному засіданні обласної економічної ради.

Водночас представники підрядних організацій ппросили голову ОДА допомогти їм із постачанням бетону без передоплати.

«Безперечно, треба допомагати один одному, - наголосив Михайло Вишиванюк. За його словами, «добрий приклад такої взаємовиручки є у Коломиї, і цьому прикладу треба слідувати».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА