друкувати


Розпочато підготовку до проведення навчання з бойовою стрільбою «Взаємодія-2010»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-30 02:55:16

У 24 окремій механізованій бригаді 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України механізовані, танкові і артилерійські підрозділи приступили до занять з підготовки до батальйонного тактичного навчання з бойовою стрільбою.

Як розповів ТВО командира 24-ї окремої механізованої бригади підполковник Володимир Яцків проведення зазначеного БТН з бойовою стрільбою, яке отримало назву «Взаємодія-2010», заплановано на кінець вересня поточного року і пройде на базі Міжнародного центру миротворчості і безпеки (колишній Яворівський загальновійськовий полігон) під керівництвом начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України.

— Начальник Генерального штабу прийняв рішення щодо перепланування заходів бойової підготовки на друге півріччя. У середині червня воно здійснено і відповідна документація 19 червня затверджена командиром 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. У першому ж півріччі заняття з бойової підготовки з особовим складом бригади загалом проводилися за планом, але у зв’язку із відсутністю пального військовослужбовці не змогли виконати у повному обсязі деякі вправи стрільб з озброєння бойової техніки, не проводилися також практичні заняття з водіння бойових машин, — сказав підполковник Володимир Яцків.

Офіцер повідомив, що на підставі оновлених навчальних планів підрозділи, які братимуть участь у батальйонному тактичному навчанні, а це 1-й механізований батальйон із засобами підсилення: 1-ша танкова рота, 1-ша гаубично-самохідна артилерійська батарея 1-го дивізіону 53 окремої бригадної артилерійської групи, бойовою підготовкою у другому півріччі займатимуться у повному обсязі. Хоча етап бойової стрільби «Взаємодії-2010» виконуватимуть лише механізована рота, танковий і гранатометний взводи, мінометна батарея.

— Станом на сьогоднішній день механіки-водії механізованих підрозділів на бойових машинах загалом проїхали 22 км, танкових — 7 км і артилерійських — 10 км. До початку БТН з бойовою стрільбою цей показник для цієї категорії військовослужбовців має становити — 90 км (ця цифра дає змогу присвоїти військовослужбовцю кваліфікацію механіка-водія 3 класу, — Прим. авт.). Тому заняття із водіння набирають обертів. Це, до речі, стосується й водіїв колісної техніки, що забезпечуватиме проведення БТН. Крім того, особовий склад бригади, який готується до вересневого навчання, має відстріляти необхідні вправи з вогневої підготовки, щоб отримати допуск для виконання етапу бойової стрільби, — зауважив ТВО командира бригади.

Слід також зазначити, що бойова підготовка у 24 окремій механізованій бригаді триває без зривів. Пальне для проведення занять з водіння бойових машин, як гусеничних так і колісних, надходить вчасно і у достатній кількості.

Автор: Підполковник Вадим БАКАЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)