друкувати


Європейська партія проти змін до Конституції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-30 10:15:28

З рішучим протестом проти внесення будь-яких змін до Конституції без відома і згоди народу виступила обласна організація Європейської партії України.

Як повідомив під час прес-конференції 29 червня голова організації Олександр Кушлик, сьогодні з уст представників нової влади та окремі політиків лунають думки щодо необхідності змінення деяких норм Конституції через нібито їх декларативний характер.

«Змінити Основний Закон, – розповідає пан Кушлик, – пропонується без всенародного обговорення, силами парламентської більшості, в яку останнім часом перебігла деяка частина депутатів-зрадників від фракції БЮТ та «Нашої України – Народної самооборони. Конституційний Суд, що зобов’язаний гарантувати непорушність і дотримання норм Основного Закону, зайняв провладну позицію і готовий забезпечити формальну законність таких змін».

Положення діючої Конституції, на думку голови виконкому ІФОО Європейської партії України Ігор Соколик на сьогоднішній день відповідають усім демократичним вимогам, а тому не потребують змін. В той же час, на думку активістів партії під виглядом закликів до побудови сильної президентської вертикалі влада намагається русифікувати Україну, розчленувати її на федеративні сегменти і в результаті «перетворити українців на безликих рабів для купки олігархів». Це, – переконаний голова Івано-Франківської міської організації партії Михайло Труфан, – випливає з заяв та вже готових законопроектів про необхідність перегляду державної мови України, обмеження права на мирні зібрання, зміни адміністративно-територіального устрою нашої держави.

В той же навіть діючі положення Основного закону сьогодні грубо порушуються, а тому керівники обласної структури Європейської партії висунули вимоги до чиновників усіх рівнів виконувати норми Конституції, а не намагатись підлаштувати їх під свої вузько партійні і приватні інтереси, закликали представників демократичних сил Прикарпаття не допустити ревізії демократичних постулатів Конституції.

Автор: Сергій БІЛИЙ