друкувати


Яка вулиця Івано-Франківська є найкоротшою і навпаки - рекордною за довжиною?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-28 11:30:53

Яка вулиця Івано-Франківська є найкоротшою і навпаки - рекордною за довжиною? Скільки разів перейменовували той чи інший провулок і з чим це пов'язано? Відповіді на усі ці запитання відомі краєзнавцю Михайлові Головатому.

Цими знаннями він вирішив поділитися з усіма зацікавленими у книзі "200 вулиць Івано-Франківська". Вибір вулиць, описаних у ній, каже автор, невипадковий. Ця книга вийшла під ювілейним 25-м номером у популярній серії "Моє місто". Усі її видання супроводжує ілюстративний матеріал, наданий місцевим колекціонером Зіновієм Жеребецьким.

Для "200 вулиць" він підібрав унікальні поштівки з краєвидами Станіславова, створені на початку 20-го століття. Книга містить також детальну мапу, тож , на погляд колекціонера, стане найкращим міським путівником. Книга вийшла у 2-х форматах - м якій та твердій палітурках. Зазвичай останні коштують значно дорожче. Однак в даному випадку як подарунковий варіант, так і настільна книга майже зрівнялись у ціні. Половину вартості цих книг усім шанувальникам історії міста дарують місцеві енергетики. На презентації книги - чимало тих, чиї імена носять вулиці Івано-Франківська. Це найближчі родичі людей, котрі залишили помітний слід в історії краю. Присвятили цій події і спеціальну виставку «Станіславів у філокартії та літературі».

Джерело: Радіо «Західний полюс»