друкувати


Б.Томенчук: замовлень на результати ЗНО від обласної влади цього року не було

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-26 09:30:33

25 червня директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук урочисто оголосив, що близько 11 тисяч випускників шкіл Івано-Франківщини вже практично стали студентами, оскільки успішно склали тести зовнішнього незалежного оцінювання.

Зі слів пана Томенчука, цього року кількість учасників ЗНО, які отримали найвищу оцінку – 200 балів – за тест сягнула 25 осіб, що є дуже високим показником по Україні. Найбільше «двохсотбальників» - серед молодих людей, які складали тести з математики. Таких абітурієнтів було аж 14, що свідчить про високий рівень математичної школи на Прикарпатті.

«Радує, - зазначив керівник РЦОЯО, - що зовнішнє незалежне оцінювання пройшло непомітно для області» Мається на увазі, що для забезпечення нормальних умов та безпеки тестування було задіяно чимало різноманітних служб, в тому числі «швидка допомога» та сили МНС, проте жодної нештатної ситуації не трапилось і жодної екстреної наради з питань ЗНО скликати не довелось. Та найважливішим, зі слів Б.Томенчука, є той факт, що цьогорічне тестування пройшло без будь-яких замовлень на результат з боку обласної та районних влад.

Автор: Сергій БІЛИЙ