друкувати


В Україні скасують ПДВ при будівництві виключно доступного житла

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-24 06:00:58

Міністр регіонального розвитку і будівництва України Володимир Яцуба упевнений, що до другого читання в проект Податкового кодексу буде внесена норма по відміні сплати податку на додану вартість (ПДВ) на будівельні роботи при зведенні виключно доступного житла.

Про це міністр сказав на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи міністерства за перші 100 днів роботи уряду, в Києві.

"До Податкового кодексу до другого читання буде внесена норма про звільнення від ПДВ будмонтажу на будівництво тільки доступного житла", - відмітив він.

Нагадаємо, що проект Податкового кодексу України (№6509), зареєстрований в парламенті 15 червня 2010 року, такої норми не містить.

Учасники будівельного ринку України вважають, що ухвалення законопроекту, що припускає відміну сплати ПДВ компаніями, що будує житло по договорах пайового будівництва, дозволить здешевити вартість житла на первинному ринку до 20%, якщо уряд зможе захистити права і споживачів, і забудовників.

Як повыдомлялося, в умовах гострого дефіциту на ринку первинного житла, який може виникнути в Україні через 2,5-3 роки через сповільнення будівництва житлових квадратів, вартість квартир в новобудовах може вирости в 1,5-2 рази, прогнозують експерти.

Джерело: ТСН.ua