друкувати


Івано-Франківське теплове підприємство погашає борги згідно з графіком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-24 11:45:59

Україна готується до зими. Але в ситуації, коли заборгованість споживачів за природний газ сягає 3 млрд грн і близько 1 млрд за електроенергію, підготуватися до неї буде складно, — наголошує міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

За два останні місяці ситуація з погашенням боргів істотно не змінилася. Найскладнішою залишається на підприємствах теплокомуненерго.

Івано-Франківське теплове підприємство, попри всі труднощі, погашає борги згідно з графіком. До початку червня, як і планувалось, колектив вийшов на 80-відсоткову оплату. Залишилось повернути ДК "Газ України" ще 18 млн грн.

Основні боржники підприємства — бюджетні та житлово-експлуатаційні організації, борг яких складає понад 17 млн грн. Якщо вони не розрахуються з тепловиками найближчим часом, то, за словами заступника директора Любомира Слободяна, в колективу можуть виникнути проблеми. Наразі "Івано-Франківськтеплокомуненерго" входить до числа 12 кращих (за розрахунками) підприємств України і відповідно має ліміти на газ на всі літні місяці.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК