друкувати


В.Мойсик з трибуни Верховної Ради зажадав повного розслідування справи В.Дем’яніва

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-24 10:20:05

«Галичина» вже неодноразово повідомляла про резонанс, який викликало жорстоке побиття 23 березня цього року головного редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем’яніва.

Журналіст не погодився з версією розслідування про корисливі мотиви нападу на нього й написав відкритого листа міністрові внутрішніх справ А. Могильову та начальникові УМВС в Івано-Франківській області генерал-лейтенанту В. Варцабі. Василь Дем’янів спростовує інформацію, що впізнав нападника, і не погоджується з тим, буцімто зловмисники хотіли забрати в нього звичайнісінький стільниковий телефон.

Відгомін цієї справи тим часом уже дійшов до столиці. Недавно у виступі з трибуни Верховної Ради народний депутат В. Мойсик зажадав від міліції проведення повного й об’єктивного розслідування справи, зазначивши, що журналіста побито за його професійну діяльність.

З особливою увагою за ситуацією з розслідуванням цієї справи стежать і колеги-журналісти із недавно зініційованого В. Дем’янівим Комітету захисту українських журналістів, який активно демонструє такі рідкісні тепер зразки професійної та людської солідарности. Спершу в столичній домівці НСЖУ вони скликали прес-конференцію й оприлюднили заяву та відкритий лист В. Дем’яніва чільникам міліції, а минулого тижня провели біля стін уряду і Верховної Ради під час парламентської години запитань до уряду, поки виступав міністр А. Могильов, акцію протесту. Як відомо, міністр пообіцяв ретельно контролювати випадки насильств над журналістами.

Джерело: Газета «Галичина»