друкувати


У Івано-Франківську "Свобода" розпочала "Козацькі забави 2010"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-24 10:45:17

20 червня у Івано-Франківську розпочались "Козацькі забави 2010". Другий рік поспіль з ініціативою проведення дитячих заходів виступила міська організація ВО "Свобода". Протягом літа акція відвідає 10 найбільших мікрорайонів Івано-Франківська.

Першими "Козацькі забави" завітали до дітей мікрорайону Пасічна. Програма святкувань передбачала велику кількість конкурсів не лише для наймолодших мешканців міста, але й для їх батьків.

Дітлахи виявляли найспритніших у швидкісному надуванні кульок, стрибках із м’ячем та бігу з обручами. Крім спортивних вправ учасникам було запропоновано виявити кращих і у розумових конкурсах. Так, поєднанням сили та знань став конкурс зі скакалкою, де учасник мав не лише вдало стрибати, але й паралельно перелічити всі літери української абетки. Капітани ж команд виявляли кращого у конкурсі на запам’ятовування різних предметів.

Окрасою "Козацьких забав" були і залишаються конкурси для батьків. Цього року дорослим козакам запропонували виявити кращих у перетягуванні канату та арм-реслінгу. Серед жінок проводився конкурс на найшвидше нарізання цибулі.

Активними учасниками свята на "Козацьких забавах" стають навіть наймолодші діти. Так серед дошкільнят проводився конкурс на кращий вірш або пісню про Україну. Проте, на відміну від загальних змагань переможців у ньому не визначають, а всі учасники отримають солодкі подарунки від організаторів.

Зрештою, незалежно від результатів, розчарованими після свята не залишається ніхто, оскільки всі повертаються додому не з пустими руками, на додачу отримуючи ще й море вражень та позитивних емоцій від змагань.

Коментуючи проведення "Козацьких забав 2010", голова секретаріату міської організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Руслан Марцінків зазначив: "Цією серію заходів, ми намагаємось залучити якомога більше дітей до активного відпочинку, оскільки влітку чимало з них не мають де корисно провести вільний час. Основна наша мета – це пропаганда здорового способу життя і традиційних українських цінностей та звичаїв. Переконані, що у формі "козацьких забав" це можна вдало поєднати".

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"