друкувати


На Івано-Франківщині підведено підсумки роботи пенсійників за п’ять місяців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-24 09:15:55

На черговому засіданні колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в області 23 червня ц.р. під час підбиття підсумків роботи пенсійників за п’ять місяців ц. р. було ґрунтовно обговорено проблеми надходження коштів до Фонду, перспективні шляхи виконання планових показників, напрямки реалізації доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо скорочення заборгованості зі страхових внесків не менше п’яти відсотків щомісячно.

Йшлося про те, що фінансово-економічна ситуація вимагає вжиття термінових і радикальних заходів, що сприятимуть збільшенню обсягів надходження коштів до бюджету за рахунок легалізації заробітної плати та збільшення її розміру, ефективній взаємодії з контролюючими органами, прокуратурою, з органами державної виконавчої служби зі стягнення коштів із підприємств-боржників на користь Фонду. Адже заборгованість платників області є одним з вагомих чинників зменшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України. «Тож реальність виконання нинішніх напружених завдань, - підсумував в своїй доповіді заступник начальника головного управління Сергій Бородій, - можлива тільки у тісній співпраці як із правоохоронними органами, так і з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також із соціальними партнерами».

І справді, така співпраця уже нині дає свої результати. Контролюючі органи спільно зпрацівниками Пенсійного фонду України в районах і містах області під час проведених тільки цього року 212 перевірок дотримання законодавства про оплату праці виявили 1146 неоформлених найманих працівників, з них 917 зареєстровано у центрі зайнятості.До сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України внаслідок цих перевірок залучено 356 найманих працівників, 105 особам збільшено заробітну плату, донараховано фонду оплати праці на понад 22 тис. грн., а страхових внесків – на майже 8 тис. грн.

Пенсійний фонд, як зазначали учасники колегії, активніше долучатиметься до вирішення проблеми тіньової зарплати, посилить інформування страхувальників і застрахованих осіб про негативний вплив прихованої зарплати на майбутнє пенсійне забезпечення.

За підсумками колегії для виконання урядових рішень щодо впровадження реформ у соціальній сфері означено завдання із радикального збільшення власних надходжень. Зокрема, зобов’язано керівників територіальних управлінь підготувати конкретні пропозиції, спрямовані на детінізацію заробітної плати, для розгляду їх протягом червня-липня ц. р. на засіданнях колегій районних державних адміністрацій.

Джерело: Головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області