друкувати


А як виглядала б наша збірна на чемпіонаті світу в ПАР?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 09:00:37

Опинившись за бортом чемпіонату світу, ми все одно подумки уявляємо - а як виглядала б наша збірна у ПАР? Краще греків чи гірше? Чи повторила б минуле досягнення - вихід до чвертьфіналу? Зараз, після вильоту греків, вже можна порівнювати їх з Україною і аналізувати наші шанси (якщо таке теоретичне питання взагалі піддається аналізу). Опитані фахівці розійшлися в думках.

Йожеф САБО, екс-головний тренер київського "Динамо" і збірної України: "Сенсацією чемпіонату не стали б"

- Ми не були б чужими на цьому святі футболу. Інше питання - як оцінили б нашу гру. Давайте не будемо витати в хмарах, Україна не входить до числа провідних футбольних держав світу, і наш результат у ПАР - це рівень середняків чемпіонату. Тобто, на межі виходу або невиходу з групи. Так, ми добре обороняємося, і якщо б українцям пощастило, як швейцарцям з Іспанією, то нам би навіть вдалося створити сенсацію в окремому матчі. Але не в чемпіонаті в цілому. Для цього потрібна сильна атака, потрібно забивати м'ячі, а з цим у нас ще проблеми. Хоча потенціал у збірної України є, і на домашньому Євро ми просто зобов'язані виходити з групи!

Олександр ГОЛОВКО, головний тренер юніорської збірної України (U-18): "Ми вийшли б з групи"

- Думаю, збірна України точно б не загубилася на цьому чемпіонаті. А якщо взяти середній рівень всіх груп, то і в 1/8 фіналу ми б пробилися. Виходячи з класу наших футболістів, нам, звичайно, було б важко конкурувати з грандами. Але завдяки добротного контратакуючому футболу, українцям вдалося б зачепитися за непоганий результат в цілому. Я був не згоден з жорсткою критикою збірної Михайличенка у відбірковому турнірі. Та команда грала, як їй дозволяли обставини і кадрові ресурси, при цьому на рівних боролася з Англією та Хорватією.

Олександр ІЩЕНКО, заслужений тренер України: "Україна була б цікавіше Грецію і не гірше Нідерландів"

- Гадаю, наша збірна у ПАР вийшла б з групи, показавши гідну гру. Ну, в усякому разі, виглядала б цікавіше Греції. У нас більше талановитих молодих гравців, які дуже добре проявили б себе на турнірі. Причому я впевнений, Михайличенко дав би шанс як раз тим, хто закріпився у збірній вже при Маркевичу. Подивіться на Словенію. Ця команда приблизно нашого рівня і стилю, коли все підпорядковано результату, а організацією контратак і стандартів займаються не більше 4-5 чоловік, інші лише руйнують. Ось побачите, вона ще покаже себе в матчі з Англією. Точно так само і українська збірна могла б добре попсувати настрій грандам на цьому Мундіалі. Скажу більше, якщо судити по перших іграх Нідерландів, ми б виглядали не гірше!

Віктор ВАЦКО, телекоментатор: "Наш рівень - це збірна Словенії"

- Сьогодні Україна - типова східноєвропейська збірна, яка вміє здорово битися і захищатися, але не здатна перемагати, коли потрібно зламувати оборону суперника. Ось Словенія - це ж копія команди Михайличенка. Ті ж міцні футболісти середнього рівня, та ж відсутність "зірок", дисципліна біля своїх воріт і відсутність ідей в атаці. Так от, не думаю, що про Словенію багато хто буде пам'ятати після чемпіонату. Її гра просто загубиться на тлі фаворитів і тих, хто піднесе сенсації. Так само і про наш виступ в ПАР через півроку згадали б одиниці. Причому неважливо, вийшли б ми з групи чи ні. Просто футбол нашої збірної, яка прагнула на Мундіаль, був прісним, без свого обличчя.

Джерело: ТСН.ua