друкувати


Проведено перевірки 10 підприємств, які зберігають та переробляють зерно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 05:00:37

Інспекторами управлінням Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки 10 підприємств та суб’єктів господарювання, які зберігають та переробляють зерно на елеваторах, комбікормових заводах, млинах тощо.

За їх результатами керівникам підприємств та суб’єктів господарювання видано 10 приписів, заборонено експлуатацію 20 одиниць технологічного устаткування, притягнуто до адміністративної відповідальності 11 посадових осіб.

Встановлено, що у ВАТ «Дятківці» не заземлені зерносховища (силосні банки), а водії автонавантажувачів не пройшли позачергового навчання, у ППА «Вільхівці», ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» розвантаження автомобілів через задній борт здійснюється без запобіжних пристроїв, а під час завантаження залізничних вагонів не використовуються відкидні містки або тросові підвіски для страхування працівників при роботах на висоті.

Не приділяється належна увага організації робіт підвищеної небезпеки, зокрема, в силосах та бункерах, працівники не забезпечуються відповідними пристроями та випробуваними засобами захисту (ТзОВ «АБО-МІКС», ТзОВ «Зернопереробна компанія «ЮМАС»). стаціонарні стрічкові конвеєри не оснащені реле контролю швидкості та аварійними кнопками (ППА «Вільхівці», ВАТ «Дятківці», ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів», ДП «Коломийський державний, ветеренарно-санітарний завод»).

У переважній більшості підприємств та суб’єктів господарювання для розвантаження автомобілів і його очистки не використовуються довгі дерев’яні скребки, технологічне, транспортне та аспіраційне устаткування не маркується у відповідності з технологічною схемою, а в технічних паспортах вибухозахисту немає записів перевірки стану справності вибухорозрядників.

Порушуються також вимоги щодо дотримання пилового режиму: електрообладнання не завжди відповідає вимогам вибухобезпеки, незахищене від проникання промислового пилу, перевірки ефективності роботи аспіраційних мереж проводяться нерегулярно. Зокрема, не здійснено їх випробування у ТзОВ «АБО-МІКС», ТзОВ «Зернопереробна компанія «АС», ППА «Вільхівці», ВАТ «Дятківці», АС «Олівія», ДП «Авангард-Агро», СВОК «Гомін Карпат».

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА