друкувати


В.Плавюк: Позиція Михайла Вишиванюка – підняти авторитет свого виробника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 04:30:06

У вівторок, 22 червня, перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк поспілкувався у прямому ефірі на ТРО «Незалежність» в Калуші із мешканцями міста і району.

Перший заступник голови ОДА зосередив увагу на питаннях перспектив розвитку області і Калущини зокрема, відзначивши необхідність створення привабливого інвестиційного клімату регіону. Він наголосив, що сьогодні треба забезпечувати населення товарами власного виробництва: «Позиція Михайла Вишиванюка – підняти авторитет свого виробника. Тож ми всіляко будемо цьому сприяти».

Відповідаючи на запитання щодо незаконного вивезення гравію із русла річки Лімниця, перший заступник голови ОДА зазначив, що незабаром буде прийнято Програму впорядкування русел річок, яка передбачає здійснення заходів щодо недопущення таких дій.

В ході діалогу обговорено також наболілі питання комунальної сфери Калуша: ремонту дахів, каналізації тощо. Чимало запитань стосувалося і наступних тем: газифікації сіл, новобудов, ремонту доріг, вирубування лісу навколо ТОВ «Карпатнафтохім» та ін.

Стосовно розвитку туризму в області Василь Плавюк зазначив: «Прикарпаття іншого ніде немає. Така краса, яка є в нас, на Прикарпатті, дає стимул нам розвивати туристичну галузь в повному обсязі. Незабаром область відвідає Міністр сім’ї, молоді та спорту, а також інші високопосадовці, які вивчатимуть питання розвитку туризму і спорту». І додав: «Ми будемо все робити для того, щоб зимові Олімпійські ігри-2022 відбулися в нас, на Прикарпатті».

Окремо Василь Плавюк порушив питання виконання в області завдань, поставлених Президентом України В.Януковичем щодо боротьби з корупцією та хабарництвом. Він відзначив, що нинішня влада докладає багато зусиль, щоб це ганебне явище усунути, діючи водночас жорстко і принципово. Так, з метою координації роботи структур виконавчої влади, органів управління, підприємств і організацій щодо соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю при обласній державній адміністрації створено Раду з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю. До її складу увійшли керівництво області, начальники управлінь, відділів, народні депутати, депутати обласної ради, науковці, керівники підприємств.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА