друкувати


І.Зварич прийняв участь у обговоренні в Коломиї програми економічних реформ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 11:00:17

Вчора, 22 червня 2010 року о 14.00 у залі засідань Коломийської міської ради відбулось обговорення проекту програми уряду економічних реформ на 2010-2014 роки.

Виступив заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Зварич Ігор Теодорович. Він висвітлив декілька основних аспектів програми та підкреслив що саме реформування буде виконуватися поетапно, тобто, не виконавши попередній етап реформ, до наступного рухатися не буде змісту і можливості.

Самі реформи зачеплять практично всі сфери діяльності громади і мали б вивільнити велику кількість фінансів, які будуть спрямовуватися на наступні етапи реформування. Зі слів Ігоря Теодоровича за 10 років планується ввійти в двадцятку найбільш економічно розвинутих країн світу шляхом реформування шкіл, лікарень, підприємств, податкової сфери та сфери управління земельними ресурсами.

Виступали також освітяни міста та району, керівники організацій та установ Коломийської міської ради та районної державної адміністрації, промисловці та бізнесмени, розповіли про наболіле, поділилися думками та ідеями. Всіх бентежать реформи, адже так чи інакше вони зачеплять кожного, та більшість згідна з тим, що міняти систему треба, бо старі стереотипи мислення та керування державою дають дедалі гірші наслідки.

Так чи інакше, реформи спробують впровадити у життя коломиян та українців в цілому, і зі слів заступника голови облдержадміністрації, впроваджуватись вони будуть спільно з населенням, а не без нього, тому від населення чекають тісної співпраці та зазначають, що двері влади завжди відкриті для кожного громадянина нашої держави, адже влада і для того існує, щоб покращувати життя народу, а не керувати ним.