друкувати


На обліку в Івано-Франківську близько 600 ін'єкційних наркоманів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-22 04:00:35

Івано-Франківщина перевищує середньостатистичний показник по Україні за типами поширення віл інфекції серед споживачів ін'єкційних наркотиків. За профілактику останніх взялися представники Всеукраїнського благодійного фонду "Спільнота незалежних самоорганізацій".

В Івано-Франківську, як в і інших містах України вони будуть проводити вуличну соціальну роботу. В обласному центрі нею займатиметься 4 соцпрацівника та ще стільки ж волонтерів. До співпраці залучити і правоохоронців. Останні кажуть офіційно на обліку в Івано-Франківську близько 600 ін'єкційних наркоманів.

Однак представники УМВС мало вірять в те,що подібні методи зможуть знешкодити людей на голці. Адже наркомани зі стажем мало пристосовані до нинішнього життя. 90% з них безробітні. Тож рано чи пізно аби вижити вони йдуть на крадіжки. Представники обласного наркодиспансеру не такі категоричні . Кажуть у них на замісній терапії зараз перебуває 93 особи. Майже 40% з них працевлаштовані. Медики запевняють - наркомани,які звертаються за допомогою за деякий час стають соціально-адаптованими. Тож зараз головне завдання - провести інформаційну роботу серед цього прошарку населення. Та змусити їх піти на лікування.

Джерело: Радіо «Західний полюс»