друкувати


200 молодих десантників вирушили на полігон

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-21 09:45:43

У понеділок 21 червня, у 80 окремому аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, розпочався черговий етап підготовки військовослужбовців призваних до лав війська навесні цього року. Сьогодні близько 200 воїнів-аеромобілістів відбули з пункту постійної дислокації до Міжнародного центру миротворчості та безпеки де перебуватимуть упродовж тиждня.


Зокрема, у п’ятницю 18 червня, відбувся огляд готовності до виходу на полігон 2-го аеромобільно-десантного батальйону, яким командує підполковник Володимир Шворак.

За словами заступника командира батальйону з виховної роботи майора Ігоря Соболенка, упродовж занять на полігоні військовослужбовці вдосконалюватимуть навички виконання вправ навчальних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння БТР-80. Заняття сплановані таким чином, щоби весь особовий склад батальйону мав змогу виконати стрілецькі вправи не тільки вдень, а й в нічний час.

- Підрозділи батальйону укомплектовані військовослужбовцями призову «Весна-2010». Для них це буде перший серйозний іспит у польових умовах. За півтора місяці військової служби молоді десантники отримали теоретичну базу з військових дисциплін. Настав час для практичної перевірки їхніх знань. – зазначив майор І. Соболенко.

Також офіцер повідомив, що на полігоні із особовим складом батальйону буде проведено практичні заняття із тактичної та інженерної підготовки, удосконалено навички із захисту від зброї масового ураження.

У розташування полку батальйон повернеться 25 червня.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)