друкувати


Книговидавництво реагує на економічні катаклізми чи не найболісніше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-18 03:15:31

Книговидавництво реагує на економічні катаклізми чи не найболісніше. З початку року воно скоротилося в країні майже на 2 тисячі найменувань.

Кількість замовлень, нарікають книговидавці, постійно зменшується. А процес друку тим часом дорожчає. Адже папір, фарбу та обладнання доводиться завозити з-за кордону. Впродовж останніх кількох років, каже Василь Іваночко, катастрофічно бракує книги, яка б стала справжньою Подією.

В такій ситуації рятують так звані "дійні корови" - на сленгу видавців це серії, що стабільно приносять прибуток. Допомагають і перевидання творів авторитетних письменників. Особливо подарункові. До речі, належно оформлена книга і досі, якщо вірити співвласниці однієї з франківських книгарень, залишається найкращим подарунком. Однак криза, на її думку, тільки-но починається. Адже віднедавна до книжкових крамниць перестали заходити навіть найвідданіші покупці. Зараз найохочіше купують дитячу літературу. Розуміючи її важливу розвиваючу функцію, батьки навіть попри здорожчання книг, не економлять.

Джерело: Радіо «Західний полюс»