друкувати


Політичним блокам можуть заборонити брати участь у виборах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 01:30:18

Народні депутати від Партії регіонів підготували зміни до виборчого законодавства, згідно з якими блоки політичних партій не можуть брати участь у місцевих виборах. Про це пише "Коммерсант-Украина" у статті "В Партии регионов разблокировали выборы".

За словами заступника голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, в документі, підготовленому робочою групою парламенту, пропонується перейти до змішаної системи виборів: 50% депутатів будуть обиратися за партійними списками, 50% - по мажоритарних округах.

"Ви ж бачите, до чого привели країну блоки. У підготовленому документі брати участь у виборах дозволено тільки партіям", - заявив він.

При цьому віце-прем'єр з питань регіональної політики Віктор Тихонов зазначив, що документ може бути внесений на розгляд парламенту вже сьогодні, 17 червня.

Нагадаємо, 16 червня глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявив, що вибори до органів місцевого самоврядування мають відбутися 31 жовтня 2010 року.

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що місцеві вибори відбудуться цього року, тому що цього вимагає Конституція.

У свою чергу в опозиції заяви членів коаліції про те, що вибори відбудуться восени, вважають недоречними. Пропонується вибори проводити або у кінці року, або 27 березня 2011 року, щоб обрати одночасно і керівників місцевого самоврядування, і керівників депутатського корпусу.

16 лютого поточного року Верховна Рада проголосувала за скасування виборів у місцеві органи влади, які повинні були відбутися в травні. За скасування постанови Верховної Ради "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів у 2010 році" N6070 від 20 жовтня 2009 проголосували 250 народних депутатів.

Джерело: ТСН.ua