друкувати


До Івано-Франківська вони завітали стажери проекту Грін Тайм

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 12:30:00

Такої Азії ви ще не бачили. Це не рекламні ролики та красиві туристичні проспекти, а реальні картини з життя азійських країн. Демонстрували їх місцевій молоді студенти з Індії та Малайзії. До Івано-Франківська вони завітали як стажери проекту Грін Тайм.

Окрім лекцій на екологічну тематику для прикарпатської молоді презентують також свої традиції й культуру. Між українськими та іноземними студентами, констатує Аліша, є кілька суттєвих відмінностей. Українці значно менше цікавляться питаннями охорони екології. Однак завдяки проекту Грін Тайм ця ситуація змінюється.

Заочне знайомство з екзотичними країнами для місцевої молоді - не лише пізнання, але й цілком корисний практичний досвід. Адже цього літа, кажуть представники міжнародних молодіжних організацій, серед українців особливо популярне стажування на Сході. Проекти за участю молоді з різних куточків світу, каже Лілія Колесник, наближають українців до міжнародного середовища. Вони створені для того, аби забезпечити можливість обміну та вдосконалення мов. Тим більше що мандрують у рамках подібних проектів студенти безкоштовно.

Джерело: Радіо «Західний полюс»