друкувати


В.Стасюк звинуватив В.Анушкевичуса у корупції в інтересах фірми «Рітас»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 04:30:37

14 автомобілів швидкої допомоги, придбаних діючою міською владою, є нічим іншим, як елементом корупційної схеми мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, з метою придбати на пільгових умовах новий автомобіль для фірми «Рітас», засновником якої є міський голова. Так вважає голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Івано-Франківської міської ради Володимир Стасюк.

Свої думки з даного приводу він висловив під час засідання круглого столу «Проблеми та перспективи медичної галузі міста», ініційованого Громадським форумом Івано-Франківська.

Як повідомив депутат, 14 мікроавтобусів «Фольксваген-транспортер», придбаних в травні 2008 року міською владою для потреб міської станції швидкої допомоги у фірмі «Алекс-ІФ», були обладнані за категорією «Ц», за якої автомобіль може виконувати функції лише засобу для транспортування хворих, проте не передбачений для надання в ньому невідкладної медичної допомоги. Ціна таких автомобілів на момент придбання склала близько 242 тисячі гривень. Проте, – зазначає пан Стасюк, – орієнтовно в той же час в фірмі «Алекс-ІФ» було придбано ще один автомобіль «Вольксваген-Транспортер», щоправда цього разу вже обладнаний з комфортом під легковий варіант. Автомобіль було придбано для потреб і на кошти підконтрольної меру фірми «Рітас». В.Сасюк вбачає підозрілим той факт, що ціна вказаного автомобіля, начинка якого є значно дорожчою за обладнання «швидких», збігається з їх ціною. Таким чином депутат робить висновок, що вочевидь умовою знижки у ціні на придбаний автомобіль було лобіювання її власником питання про купівлю 14, зі слів пана Стасюка, «абсолютно непотрібних місту» мікроавтобусів «швидкої допомоги». Непотрібними голова комісії міськради вважає ці автомобілі тому, що вони не були обладнані для надання допомоги хворим.

Щоправда, є в цій історії один нюанс: термін притягнення посадової особи до адмінвідповідальності за корупцію – шість місяців – давно вийшов. Виникає питання: де ж був панн Стасюк зі своїми звинуваченнями в 2008-му?

Автор: Сергій БІЛИЙ