друкувати


Івано-франківці шкодять одне одному, підпалюючи двері

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 02:30:11

Підпали вхідних квартирних дверей стають доволі частим явищем в Івано-Франківську. Так, лише на минулому тижні було зафіксовано два таких випадки в різних частинах міста. При цьому в одному з них одразу було підпалено троє дверей.

Що керує невідомими паліями: помста за завдану образу, несплачені борги чи просто хуліганські мотиви – невідомо. Пожежні такі речі не коментують: мовляв, звертайтесь до міліції, а там часто-густо навіть не знають про такі факти. Втім, деколи міліцейські історії навіть нагадують сюжети з детективних оповідань.

Жертвою дверних паліїв став 38-річний мешканець Івано-Франківська. Якось йому зателефонував невідомий, погрожуючи фізичною розправою і знищенням особистого майна. Чоловік настільки перелякався, що тут же, близько 21.30 годин зателефонував до міліції. «Для того, щоб розібратись у ситуації, - розповідає «Експресу» начальник СЗГ УМВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук, - на місце було відряджено дільничного інспектора міліції». Проте, вочевидь, наміри зловмисника були серйозними, оскільки вже о пів на першу ночі до правоохоронців надійшла ще одна заява від того громадянина про те, що невідомі особи здійснили підпідпал вхідних дверей його квартири.

«Наразі, - продовжує пан Гультайчук, - ведеться слідство. Правоохоронці проводять оперативно-шукові і слідчі дії, спрямовані на встановлення винуватців злочину, з’ясовування можливих мотивів його скоєння».

Автор: Сергій БІЛИЙ