друкувати


Податківцями Прикарпаття розглянуто більше п’ятидесяти звернень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-15 12:30:00

З початку року 51 житель Прикарпаття скористався своїм правом, закріпленим Основним Законом України, та звернувся до ДПА в області чи підпорядкованих ДПІ з проханням надати роз’яснення з того чи іншого питання, з повідомленням про порушення чинного законодавства, а також зі скаргами на працівників податкової чи своїми пропозиціями щодо покращення діяльності органів ДПС.

Працівниками податкової 36 звернень, або 70,6%, розглянуто згідно встановлених термінів, решта 15, або 29,4% - знаходяться на розгляді (не настав термін їх виконання та потребують додаткового вивчення).

Із поданих письмових звернень 45 (88,2%) складають заяви, 5 (9,8%) – скарги та одна (2,0%) пропозиція.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість письмових звернень від громадян зменшилась майже в два рази, також спостерігається зменшення кількості скарг громадян.

Найбільше до податкової звертаються жителі м. Івано-Франківська, Надвірнянського, Верховинського та Рожнятівського районів.

Під час розгляду письмових звернень 23 громадянин (45,1%) порушили питання щодо необхідності проведення контрольно – перевірочної роботи суб’єктів господарювання, 6 (11,8%) – щодо податку з доходів фізичних осіб, 5 (9,8%) - щодо оподаткування доходів від підприємницької діяльності та ін.

Всього за вказаний період, позитивно вирішено та роз’яснено 26 звернень громадян, що становить 72,2% від кількості розглянутих звернень громадян до органів ДПС області, 4 звернення, або 11,1% переслано за належністю (відповідно до ст.7 Закону України "Про звернення громадян), 5 (13,9%) визнано такими, що не підлягають розгляду (відповідно до ст.ст. 7 і 8 Закону України "Про звернення громадян). Одне звернення відкликано громадянином.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області