друкувати


Операція «Бюджет» руйнує схеми ухилення від оподаткування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-15 03:30:05

В рамках проведення операції «Бюджет», яку розпочато в квітні поточного року, працівники підрозділів податкового контролю юридичних осіб завершили п’ять комплексних документальних перевірок суб’єктів господарювання.

За їх результатами донараховано до бюджету 1642,9 тис. грн податків та штрафних санкцій, з яких 1488,9 тис. грн уже надійшло до бюджету. Крім цього, зазначеними перевірками зменшено збитки (від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток) на 4090,8 тис. грн.

Одночасно в ході проведених перевірок викрито три схеми мінімізації податкових зобов’язань, через що бюджет недоотримав близько 35,5 млн. грн. Матеріали щодо схем мінімізації податкових зобов’язань та ухилення від оподаткування передані для подальшого відпрацювання підрозділам податкової міліції.

ДПА України відібрала для відпрацювання 42 підприємства області у яких обсяг валових доходів за минулий рік більше 20 млн грн при податковій віддачі зі сплати податку на прибуток менше одного відсотка. Перевірки ще 14 підприємств наразі знаходяться на стадії завершення.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області