друкувати


Народжений в Україні Микита Рукавиця єдиний українець, який грає на ЧС-2010

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-15 10:15:12

Народжений в Україні Микита Рукавиця, як виглядає, єдиний українець у складі 32 команд, які грають у фіналі чемпіонату світу з футболу в Південній Африці. Він грає за збірну Австралії.

У матчі проти Німеччини, який Австралія програла з рахунком 0-4, граючи вдесятьох, Рукавиця вийшов на заміну на 64-тій хвилині гри.

Коментатори зауважують, що у матчі домінувала Німеччина, яка й виграла (4-0), але на останніх хвилинах німцях важко було підтримувати атаку і Рукавиця навіть мав шанс на гол після передачі Скота Чіперфільда.

Микита Рукавиця, якому за тиждень виповниться 23 роки, народився в Миколаєві.

До Австралії він переїхав, коли йому було 14 років і згодом грав там за клуб Перт Ґлорі.

З 2009 року він грає в Європі - спочатку за голландський клуб Твенте, а з січня цього року – за бельгійський клуб Руселаре.

Микита Рукавиця сказав, що він щасливий, що потрапив до національної збірної на чемпіонату світу.

Про гру в Твенте Рукавиця каже, що він грав там мало, але твердить, що покращив свої навички: "Все рівно гра з усіма цими гравцями покращує твої слабкі сторони".

Микита Рукавиця каже, що перехід до бельгійського клубу був вдалим: "Я радий, що перейшов, забив кілька голів, і це мені, безумовно, дало можливість потрапити до збірної, яка грає на чемпіонаті світу".

Раніше Микита Рукавиця був у складі австралійської олімпійської молодіжної команди.

Автралія, яка зараз на останньому місці в групі D, наступний матч грає у суботу 19 червня зі збірною Гани. Групу ж очолює Німеччина.

Джерело: BBC Ukrainian