друкувати


М.Азаров: МВФ не має довіри до України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 06:30:53

Міжнародний валютний фонд (МВФ) втратив довіру до української влади. Про це 14 червня заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, звітуючи про перші 100 днів свого перебування на посаді глави уряду.

Глава уряду констатував, що переговори про отримання кредиту МВФ затягуються через те, що Фонд не має довіри до України. "Коли ми говоримо, що в бюджеті закладено дефіцит 5,3%, МВФ не йде нам на зустріч, через те що минулий уряд надав документ, в якому дефіцит бюджету було занижено", - наголосив Азаров.

"З російським керівництвом також тяжко було вести переговори про надання кредиту через недовіру", - додав він.

Прем’єр також повідомив, що нова програма співпраці з МВФ розрахована на два роки, а в її рамках передбачено виконання програми реформ президента Віктора Януковича.


Азаров також наголосив на необхідності скорочення державного боргу, вказавши, що минулий уряд брав кредити під величезні відсотки – до 30% річних.

Як відомо, уряд України веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд доларів на 2,5 роки. Проте процес переговорів затягується. Минулого тижня Київ відвідала місія МВФ на чолі з Атанасіосом Арванітісом. Представники МВФ висловили занепокоєння з приводу швидкого зростання зовнішнього боргу України, і висловилися за вжиття негайних заходів щодо його скорочення.

Водночас, президент Віктор Янукович очікує, що МВФ ухвалить рішення щодо надання кредиту Україні вже до кінця червня.

Джерело: ТСН.ua