друкувати


Арбітражний керуючий ВАТ «Оріана» вимагав 50 тисяч за сприяння відчудженню майна підприємства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 09:30:58

Жахливі наслідки для екології та економіки Калуша, до яких призвело варварське руйнування виробництва і розкрадання ВАТ «Оріана», вочевидь, не навчило нечесних на руку чиновників та бізнесменів, які намагаються і надалі «прихватизувати» належні підприємству потужності.

50 тисяч гривень. Таку суму захотів отримати виконуючий обов’язки голови правління - арбітражний керуючий ВАТ «Оріана» за передачу місцевому підприємцю майна вказаного підприємства з 100% державним капіталому в оренду на так би мовити пільгових умовах. «Укладаючи договір оренди, - розповіла «Експресу» керівник прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, - чиновник за хабар пообіцяв потенційному орендарю приховати реальні орендні площі та занизити дійсну вартість угоди».

Крім того, орендне майно мало бути передано на лізингових умовах, тобто підлягало викупу орендарем.

Свої «тридцять срібників», а вірніше 50 тисяч гривень за зраду інтересів держави зловмисник отримав, проте скористатись ними так і не зміг. Співробітники СБУ затримали його саме в той момент, коли він перераховував гроші.

«Прокуратурою області, - продовжує пані Римар, - за даним фактом порушено кримінальну справу. До рішення суду про обрання запобіжного заходу він утримується в ізоляторі тимчасового тримання міста Івано-Франківська».

Автор: Сергій БІЛИЙ