друкувати


На Коломийщині відбулась нарада з секретарями сільрад: На порядку денному – виконавська дисципліна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 08:30:45

10 червня 2010 року в Коломийській районній державній адміністрації відбулась нарада-навчання з секретарями сільських, селищних рад, з розгляду дотримання правил нотаріального діловодства при складанні описів справ постійного та тривалого зберігання по вчинених нотаріальних діях посадових осіб органів місцевого самоврядування. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів, підприємств та організацій.

Виконавська дисципліна завжди вимагала оперативності і точності в роботі. Дотримання її приносить вагоме вирішення справ, покращення громадської думки про владу та позитивні результати.

Торкнувшись стану дотримання виконавської дисципліни у сільських, селищних радах, т.в.о. керівника апарату райдержадміністрації Лідія Потятинник зазначила, що всі доручення, дані на нарадах, повинні виконуватися вчасно, з дотриманням виконання термінів.

Начальник сектору громадянства і імміграції реєстрації фізичних осіб Коломийського МВ УМВС України в Івано-Франківській області Марія Мельник повідомила про законні підстави реєстрації за місцем проживання громадян та іноземних громадян. За її словами, місцем проживання громадянина є його місце реєстрації, тому слід приділяти особливу увагу на неофіційне проживання іноземців на території села та повідомляти у відповідні органи.

З метою впорядкування та систематизації переліку назв вулиць, провулків, проспектів на території сіл та введення достовірної інформації в Державний реєстр виборців, керуючись п.1 ст.37 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" виконавчим комітетам сільських, селищних рад слід навести порядок у назвах вулиць та подати створений перелік на затвердження сільської сесії, а контроль за виконанням рішення буде покладено на секретаря сільської, селищної ради. На цьому наголосила начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Галина Джоголик. Для керування в роботі інформацією на законних підставах, працівники юридичного відділу апарату райдержадміністрації розробили рішення виконкому сільських, селищних рад.

На сьогодні деякі населені пункти району вимагають уточнення найменування: села Боднарівка, Хоросно, Перерів, Фатівці тощо. Враховуючи інтереси територіальної громади та думку жителів села про уточнення назви населеного пункту, сільським головам слід звернутися з клопотанням до Коломийської районної ради щодо уточнення найменування населеного пункту.

На нараді також йшлося про подання інформації про виконання делегованих повноважень органів державної виконавчої влади та даних про ветеранів Великої Вітчизняної війни, які працювали органах державної влади та місцевого самоврядування і проживають на території населених пунктів району, впорядкування інформації в звіті Форма 6-зем та підготовчі роботи до перезакладки книг погосподарського обліку станом на 01.01.2011 року з урахуванням можливостей ведення його в електронному вигляді.

Як наголосила заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Ніна Гуменюк, з 1 по 10 липня в організаційний відділ слід здати узагальнену інформацію про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади за І півріччя 2010 року.

На нараді головувала т.в.о. керівника апарату райдержадміністрації Лідія Потятинник.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА