друкувати


В Івано-Франківську молилися за права дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 03:00:39

Близько півсотні дітей та їх батьків – мешканців Івано-Франківська – прийшли 13 червня на майдан Шептицького, що в обласному центрі, щоб взяти участь в екуменічному молебні за права дітей.


«Сьогоднішній молебень, – розповів священик Івано-Франківської єпархії УГКЦ отець Петро, – ми присвячуємо захисту дітей у всіх місцях і в усіх обставинах, в яких вони зараз перебувають». Зі слів організаторів заходу, сьогодні захисту потребують не тільки діти, але й дорослі, оскільки саме в сім’ях, де не приділяється увага християнському вихованню, а навпаки – панують аморальність і жага наживи, існує великий ризик, що дитина піде неправильним життєвим шляхом. «Звернімо увагу, – закликає отець Петро, – на тих, дітей, які сьогодні на вулиці, якими не цікавляться батьки. В той же час, священик вважає, що не можна перешкоджати дітям, які прагнуть бути досконалішими, ніж ми.

Молебень відбувся в рамках акції «Духовний майдан», яка проходить щомісяця на площі Шептицького і має за мету привернути увагу мешканців Івано-Франківська до актуальних проблем моралі і духовності. По завершенню меси наймолодші її учасники – одягнені в національні костюми дітки – продемонстрували присутнім своє співоче мистецтво, виконавши кілька пісень на духовну тематику.

Автор: Сергій БІЛИЙ