друкувати


Затверджено Порядок погашення облігацій внутрішньої держпозики із строком обігу 5 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-11 11:20:15

До відома платників податків! Затверджено Порядок погашення облігацій внутрішньої державної позики із строком обігу п’ять років.

Статтею 25 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» (далі – Закон) передбачено здійснення відшкодування податку на додану вартість платникам, у яких суми податку задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010 року, підтверджені перевірками та не відшкодовані на дату набуття чинності цим Законом, шляхом оформлення облігаціями внутрішньої державної позики з терміном обігу п’ять років.

Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій внутрішньої державної позики із строком обігу п’ять років затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2010 року №368 «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість» (далі - постанова №368). Постанова №368 опублікована в газеті «Урядовий кур’єр» від 01.06.2010 року №97.

Номінальна вартість облігації становить 1 тис. гривень. Погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожного півріччя виплат з погашення основної суми боргу в розмірі 10 відсотків номінальної вартості облігації. Ставка дохідності за облігаціями встановлюється на рівні 5,5 відсотка річних.

Відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями платникам податків буде здійснюватися на підставі:

• поданої не пізніше 25 червня 2010 р. платником податку до органу державної податкової служби за місцем його реєстрації заяви про оформлення відшкодування податку на додану вартість облігаціями за формою згідно з додатком 2 постанови №368;

• даних декларацій з податку на додану вартість;

• матеріалів за результатами перевірки органів державної податкової служби за місцем реєстрації платника податку або рішення суду, прийнятого після 1 травня 2010 року.

Джерело: Коломийськa ОДПІ