друкувати


В Івано-Франківську вчетверте пройшов парад дитячих візочків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-11 03:30:12

Яскраві, різнокольорові, заквітчані і розмальовані, розшиті різнобарвними орнаментами – майже два десятки дитячих візочків вишикувались теплого сонячного дня 10 червня на Вічевому майдані обласного центру, щоб помилувати очі перехожих і здивувати їх безмежністю польоту людської фантазії.


Колись давно один з ініціаторів сьогоднішнього дійства Віталій Яворський сказав: «Якщо в Києві відбуваються паради військової техніки, то чому б нам не влаштувати парад дитячих візочків». З тих пір транспортні засоби для наймолодших мешканців Івано-Франківська четвертий рік поспіль вишиковуються на суд жителів міста і суворого журі, щоб позмагатися за статус найоригінальніше оформленого візочка. А обирати суддям було з чого. Сьогодні тут були і чумацький віз, і карета принцеси, і хмаринка Амура, і автомобіль таксі, і писанка, і яхта з білим вітрилом, і навіть космічні візочки з майбутнього…

Традиційно паради дитячих візочків проводились 1 червня і були присвячені Міжнародному дню захисту дітей, проте цього року свої корективи внесла погода. Цікавим є той факт, що про проведення свята на загал було оголошено лише за день до параду, тож у учасників була всього ніч на підготовку своїх композицій.

Врешті-решт перемогу здобула композиція «Карета для принцеси», автори якої отримали можливість насолодитись красотами давнього Кракова. Цінними призами були відзначені й інші учасники параду, роботи яких запали в душу членам журі.

Крім чисто огляду візочків, організатори подбали про ряд інших розваг і конкурсів для учасників свята, таких як конкурс дитячого малюнка, перегони зі скакалками для дітей та дорослих, читання віршів про матусю, родину та права дітей, конкурс на кращу колискову…

Автор: Сергій БІЛИЙ