друкувати


Спека уже привела чимало прикарпатців на лікарняне ліжко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-10 05:00:12

Неймовірна спекa, яка розпочалася цього тижня уже привела чимало прикарпатців на лікарняне ліжко. У кілька разів зросла кількість пацієнтів в обласному кардіодиспансері. Медики кажуть як надто низька, так і висока температура вражає саме людей з хронічними недугами.

Не менш актуальною зараз є проблема сонячних та теплових ударів. Люди,які зловживають перебуванням на сонці, чи в надто спекотному приміщенні можуть потрапити навіть до реанімації. в групі ризику мешканці з надмірною масою тіла та ті,які полюбляють хильнути зайвого. Кардіологи радять своїм пацієнтам - з хронічними недугами переглянути схему приймання ліків.

Адже зимові чи весняні дози в таку спеку можуть давати значно нижчий ефект. Крім того в разі погіршення самопочуття не займатися самолікуванням. крім того медики рекомендують не зловживати сонячними ваннами. Та втамовувати спрагу не солодкими газованими напоями, а теплим чорним чаєм. Спекотну погоду синоптики прогнозують до кінця тижня. подекуди стовпчики термометра піднімуться до 33 градусів. Однак з наступного тижня знову обіцяють дощі та зниження температури.

Джерело: Радіо «Західний полюс»