друкувати


20 років Незалежності: Виставка авторських фоторобіт відомого на Прикарпатті політика і підприємця Ю.Романюка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-09 04:30:36

Двадцять років Незалежності – таким видався лейтмотив виставки авторських фоторобіт відомого на Прикарпатті політика і підприємця, голови фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрія Романюка, що відкрилась 8 червня на базі виставкового залу Національної спілки художників України в обласному центрі.

На виставці представлені роботи художника, які охоплюють період національно патріотичного підйому і падіння СРСР, розбудови української державності аж до сьогодення.

«Через місяць минає двадцять років з дня проголошення Декларації про державний суверенітет України, – розповів про свою виставку пан Романюк, – а через рік минає двадцять років з дня проголошення Незалежності нашої держави. У мене виникло бажання всі фото матеріали, що накопичились за цей час, представити людям, щоб вони не пилились в моєму фотоархіві, а розповіли людям історію становлення і розвитку нашої країни. Те, що ви бачите, – це двадцять років незалежності України».

На виставці представленні роботи, присвячені «революції на гранті», демонтажу пам’ятника Леніну у Львові, підняттю синьо-жовтого прапора над куполом Верховної Ради, проголошенню Незалежності України, кардиналу Любомиру Гузару, часам правління Л.Кучми, візиту в Україну Папи Римського Іоанна-Павла ІІ, «помаранчевій революції» і навіть ратифікації у Верховній раді «харківської угоди».

Численні гості церемонії відкриття виставки – народні депутати різних скликань Дмитро Шлемко, Дмитро Захарук, Степан Волковецький, метр прикарпатської журналістики Роман Фабрика говорили багато теплих слів про автора і його виставку. «Я знав Юрія Романюка як головного «натівця». – зазначив Д.Шлемко, – Я знав Юрія Романюка як успішного бізнесмена. Я знав Юрія Романюка як регіонального політика, але я тільки зараз дізнався, що він ще й талановитий фотограф».

Заслуговує на увагу той факт, що більшість своїх фоторобіт художник зробив не професійно.ю камерою, а звичайними любительськими фотоапаратами ФЕД-5м та «Київ».

Автор: Сергій БІЛИЙ