друкувати


Майже всі дошкільні заклади Івано-Франківська вимушено закривають

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-05 02:00:06

Майже всі дошкільні заклади Івано-Франківська вимушено закривають. Літо для більшості батьків -, кажуть в управлінні освіти, - пора відпусток . Тому на цей період, кажуть в міському управлінні освіти, є можливість хоча б частково зробити профілактику дошкільного закладу.

Після ретельного аналізу відвідувань та опитування батьків фахівці узгоджують час закриття садка терміном на місяць. Проте тим, кому немає куди подіти своїх чад освітяни радять не хвилюватися. Мовляв, жодна дитина без уваги не залишиться. Свої двері не зачинятиме садочок №1 "Калинонька".

Понад 10-ть років поспіль тут приймають дітей і під час літніх канікул. Нині тут виховується понад дві сотні малюків. Під час батьківських відпусток ця кількість на пів сотні зменшується. Відтак, каже завідувач Тарас Голей, садок готовий прийняти до 30-ти дітей з інших позашкільних закладів. Єдина складність, кажуть фахівці - адаптація малюків. Освітяни, у садках займатимуться ремонтом. А ще чиновники обіцяють,що до вересня проблему черг в дошкільні закладу вичерпають. Для цього при початкових школах створюють додаткові групи. Також міська влада обіцяє повернути приміщення колишнього дитсадка на Вовчинецькій. Цей заклад зможе прийняти 180 дітей.

Джерело: Радіо «Західний полюс»