друкувати


На Прикарпатті знову крадуть піщано-гравійну суміш

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-04 12:00:06

На Прикарпатті знову крадуть піщано-гравійну суміш. Дана проблема навесні особливо актуальна через сезонну активізацію будівельних робіт. Вже від початку року за результатами близько 70 перевірок 166 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів близько 13, з половиною тисяч гривень.

Однак, кажуть екоінспектори, аби зменшити кількість зловмисників потрібні жорсткіші однак законні методи боротьбою. мова йде не лише про штрафи ,але й вилучення транспортних засобів. Аби вберегти водний фонд області екологічні інспектори пропонують розробити механізми законного вивозу піщано-гравійної суміші з річкових кос.

Адже останні теж наносять шкоду екології, відбивають воду від центра русла ідуть до берегів і тим самим нищать берегоукріплення. Фахівці з цього питання уже мають реальні пропозиції. На території області функціонує низка кар'єрів, які мають дозволи на видобуток і реалізацію піску та каменю. Тож придбати необхідні будматеріали можна на законних підставах.

Джерело: Радіо «Західний полюс»