друкувати


На Івано-Франківщині складали тести 90% усіх зареєстрованих

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-04 10:30:56

На Прикарпатті стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Нині випускники писали тести з української мови та літератури. Це один із двох обов'язкових предметів цьогорічної вступної кампанії.

Завдання з тестів надійшло до пункту тестування гімназії №2 в аудиторних пакетах. Тут під пильним наглядом спостерігачів та правоохоронців їх роздали інспекторам. Останні - учасникам ЗНО. Відтак рівно об 11 годині тестування стартувало.

Майбутні абітурієнти мали відповісти на 60 питань та написати тематичний твір. і все це за 3 години. За проведенням зовнішнього оцінювання стежили представники громадських організацій. Зокрема, представники батьківських комітетів, Комітету виборців України та громадянської мережі «Опора». Загалом нині складали тести 3882 абітурієнта-випускника, а це 90% усіх зареєстрованих. Недопустили тих, хто з'явився на пункт тестування без паспорта чи сертифікату. Усі завдання, кажуть фахівці перевірятимуть упродовж двох тижнів. Правильні відповіді з української мови та літератури будуть оприлюднені на інтернет-сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Ті, хто з поважних причин не з'явився на ЗНО мають змогу пройти тестування 29-го червня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»