друкувати


Д.Ісаєнко: Виділені урядом 5 млрд грн будуть направлені на конкретні будівництва

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-03 09:25:52

У липні 5 млрд грн, що виділив уряд на будівництво доступного житла і кредитування забудовників, будуть направлені на конкретні будівництва. Про це сьогодні під час прес-конференції сказав заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, передає кореспондент ІМК.

"На сьогоднішній день є 5 млрд грн, які уряд виділяє Мінрегіонбуду для будівництва доступного житла і кредитування забудовників… Починаючи з липня-місяця, ці гроші підуть у конкретні будівництва", - зазначив заступник міністра. Він також зазначив, що на програму "Доступне житло" передбачено виділити 1 млрд 40 млн грн.

"Щодо доступного житла, то у нас є порозуміння з урядом, як ми будемо це робити. Ми домовилися із забудовниками, в якому напрямку будемо рухатись. Головним є те, що зберігається позиція, що 30% від вартості житла ми будемо передавати конкретній фізичній особі, яка буде купувати квартиру", - сказав Д.Ісаєнко.

Він також зазначив, що передбачено 2 млрд грн на пільгове кредитування забудовників під 14% річних в гривні, а кредитуватиме Державна іпотечна установа.

У свою чергу, міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба зазначив, що на субвенції передбачено 2 млрд 226 млн грн.