друкувати


Приміщення УМВС – новий піар-майданчик для політиків?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-03 06:15:07

Схоже, пікетування приміщення Управління МВС в Івано-Франківській області стало новою політичною традицією на Прикарпатті. Принаймні за останні три дні сьогодні його пікетували вже втретє. На цей раз слідом за захисниками прав журналіста В.Дем’яніва з обласної структури «За Україну!» та хлопцями з Демократичного альянсу, які відзначились тут 2 червня, на нову «піар-площадку» Івано-Франківська прийшли місцеві «свободівці».


Як виявилось, близько трьох десятків активістів та прихильників обласної організації очолюваної О.Тягнибоком партії разом з кількома функціонерами «Батьківщини Молодої» приєднались до всеукраїнської акції протесту про свавілля органів внутрішніх справ, яку проводили молодіжні громадські структури в зв’язку із загибеллю у Шевченківському райвідділі ГУ МВС в м.Києві 19-річного столичного студента Ігоря Індила.

Учасників заходу не смутило те, що загальнодержавна акція відбулася на два дні раніше і була анонсована як аполітичний пікет, без використання будь-якої партійної символіки. Тож сьогоднішній протест ряснів барвами прапорів ВО «Свобода», на фоні яких виокремлювались поодинокі стяги БЮТ та ОУН.

Сценарій пікету не був оригінальним. Перед групою пікетувальників лідер «Студентської свободи» Василь Попович і чимдуж викрикував гасла: «Могильова у відставку!», «Зека геть!», «Убивць Ігоря – за грати!», які тут же хором, немов першокласники у школі, повторювали всі решта. Два молодики з жалобним виразом облич тримали похоронний вінок «від Януковича і Могильова» перед портретом загиблого І.Індила, а кілька бабусь, виразом щастя і блаженства на обличчях від того, що їм випала така велика честь, тримали плакати, написи на яких звинувачували Президента Віктора Янковича і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у всіх можливих і неможливих гріхах і зокрема вбивстві студента.

Не знаю, чим керувалися лідери ВО «Свобода», але напевно, це не дуже порядно робити політичний піар на крові людини, а тим більше використовувати в якості шоу-майданчика для цього приміщення правоохоронного органу. Може, все ж варто дати можливість міліціонерам займатись своєю справою, тоді і інцидентів, на кшталт того, що стався в Шевченківському РУВС буде менше…

Автор: Сергій БІЛИЙ