друкувати


Програма економічних реформ В.Януковича передбачає зниження державної долі в економіці до 20-25%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-03 01:30:46

Програма економічних реформ президента Віктора Януковича передбачає зниження державної долі в економіці до 20-25%. Зокрема, влада має намір приватизовувати "Укрзалізницю" та прибуткові вугільні шахти, пише "КоммерсантЪ-Украина" в статті "Виктор Янукович доложил по всей реформе"

До 2014 року планується завершити масштабну приватизацію, понизити держчастку в економіці з 37% до 20-25%, ввести обов'язкове медичне страхування і модернізувати сільську інфраструктуру.

Згідно із затвердженою програмою, планує масштабну приватизацію на залізниці. У приватні руки потрапить рухомий склад і інші активи "Укрзалізниці", які "не належать природній монополії і підвищенню ефективності управління монопольною частиною".

Відповідно до програми реформ, видатний держмонополіст Нафтогаз України позбудеться свого головного активу - магістральної транспортної мережі і газових сховищ. За словами міністра палива і енергетики Юрія Бойка, вони будуть виділені в окрему незалежну держкомпанію і таким чином буде забезпечений "рівний доступ для сторонніх організацій до магістральної системи.

Крім того, у вугільній сфері очікується повна приватизація життєздатних шахт і закриття збиткових. Також, згідно з програмою реформ, очікується активний прихід комерційних структур в морські порти.

Нагадаємо, 2 червня, президент Віктор Янукович під час засідання Комітету з економічних реформ оприлюднив перший етап економічних реформ, "які приведуть Україну до успіху".

Джерело: ТСН.ua