друкувати


Працівники прикарпатської міліції відвідали сиротинці і кризові сім’ї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-01 10:15:36

У Міжнародний день захисту дітей чимало працівників міліції Івано-Франківщини на деякий час відклали свої службові обов’язки і присвятили його спілкуванню з дітьми, які найбільше потребують людської уваги.

Йдеться про сиріт та вихованців шкіл-інтернатів, які в силу життєвих обставин залишилися без батьківського тепла та турботи. З цього року підрозділи прикарпатської міліції взяли шефство над 8 закладами інтернатного типу, що розташовані на Івано-Франківщині. Серед них і Угорницька школа-інтернат, де виховуються діти, батьки котрих позбавлені батьківських прав, а також діти-сироти. Цим навчальним закладом міліціонери опікуються кілька десятків років, допомагаючи у вирішенні матеріально-побутових проблем, здійсненні ремонту приміщень, організації відпочинкових поїздок і дозвілля дітей.


Цього дня вперше в цьому закладі побував новий начальник УМВС в області генерал-майор міліції Василь Варцаба. Керівник прикарпатської міліції, ознайомившись зі школою-інтернатом, запевнив педколектив у тому, що міліція й надалі перейматиметься питаннями благополуччя школи і в міру своїх можливостей допомагатиме сиротинцю. Своєю чергою, вихованці школи мали чудову можливість особисто познайомитися з міліцейським генералом. До того ж, як завжди, працівники міліції завітали в гості з подарунками та солодощами.

Не менш цікавою і насиченою була програма перебування делегації працівників міліції в обласному притулку для дітей. Насьогодні в цьому закладі перебувають 20 дітей віком від 3 до 17 років. Через різні причини батьками та порадниками для цих дітей стали вихователі та педагоги притулку для неповнолітніх. Тут створені належні умови для проживання дітей, проте відчувається, що навіть найкраще піклування не замінить їм сімейного затишку.

Для того, щоб ці хлопчики та дівчата бодай на певний час призабули про свої тривоги і хвилювання, працівники підрозділу кримінальної міліції у справах дітей завітали в гості не тільки з особистими подарунками кожному вихованцеві притулку, але й зі спеціальною показовою програмою. Головними «акторами» дійства стали чотирилапі помічники працівників кінологічного центру при УМВС в області. Службові собаки продемонстрували дітям свою виучку та уміння виконувати команди інструкторів-кінологів.

Тим часом працівники міліції цього дня виконували й свою безпосередню роботу. За словами начальника ВКМСД УМВС в області майора міліції Алли Лемчак, співробітники цієї служби протягом дня побували в кожній кризовій сім’ї, де виховуються діти в неналежних умовах. Діточкам вручали солодкі подарунки, а з батьками проводилися профілактичні бесіди.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області