друкувати


Активісти партії «За Україну!» пікетували правоохоронні органи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-01 05:41:35

Кримінальна справа за фактом побиття 23 березня редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем’яніва розслідується не так, як хотілось би, а злочин вважати розкритим не можна, - переконані активісти обласної організації політичної партії «За Україну!», які організували 1 червня пікети під стінами обласного управління МВС та прокуратури.

Як повідомив координатор акції депутат обласної ради, член правління обласної організації партії «За Україну!» Тарас Яворський, В.Дем’янів, який все ще перебуває у гіпсі, має власну думку щодо мотивів вчинення на нього нападу, яка не співпадає з висловленою під час прес-конференції 31 травня версією начальника УМВС в Івано-Франківській області Василя Варцаби. Через звичайне хуліганство, - переконаний він, - і наміри відібрати мобільний телефон людину не битимуть кийками і не ламатимуть йому ноги. В зв’язку з цим, пікетувальники, які принесли з собою партійну символіку та плакати з гаслами на кшталт: «Життю – слово! Слову – життя!», «Дивіться в оба. Спіймайте злочинців» та «Об’єднаймося за Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ!» - вимагали від правоохоронців прискорити розслідування скоєного проти журналіста злочину.

В свою чергу начальник СЗГ УМВС в області Василь Гультайчук зазначив, що керівництво прикарпатської міліції вважає звинувачення активістів партії «За Україну!» безпідставними. З його слів, розслідування кримінальної справи триває. В його рамках отримані свідчення потерпілого та затриманого зловмисника. Останній зізнався у скоєному і був впізнаний В.Дем’янівим. Другий зловмисник на даний час перебуває в одному з великих міст за межами нашої області. Для його розшуку і затримання туди відряджено оперативну групу у складі досвідчених офіцерів міліції. За результатами слідства справу буде передано до суду, який і визначить міру покарання для зловмисників.

Загалом протестна акція не викликала широкого резонансу в обласному центрі. До участі в ній долучились всього близько півтора десятка активістів та симпатиків партії, значна частина яких прибула з Коломиї.

Автор: Сергій БІЛИЙ