друкувати


Податківці проводять фінансові розслідування щодо окремих акціонерних товариств

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-01 03:15:36

Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА в Івано-Франківській області проведено фінансові розслідування господарської діяльності ряду акціонерних товариств, зареєстрованих на території області.

За результатами проведених заходів виявлено сім акціонерних товариств, що реєструвались за винагороду на прохання невідомих осіб чи на підставних осіб, які втратили паспорт, або ж на громадян, які знаходяться в розшуку.

З метою припинення незаконної діяльності згаданих суб'єктів підприємницької діяльності, на основі зібраних матеріалів, Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА в області ініційовано звернення Долинської об’єднаної ДПІ до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовними заявами щодо припинення підприємницької діяльності акціонерних товариств, зупинення обігу та скасування реєстрації випуску акцій.

За результатами розгляду справ судом винесені постанови про припинення семи юридичних осіб. Зазвичай так звані «технічні» акції подібних АТ використовуються деякими несумлінними платниками податків у схемах ухилення від сплати податків.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області