друкувати


В.Корж: Проблеми здоров’я та виховання дітей завжди є актуальними

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-01 07:00:48

Народний депутат України від Партії регіонів, заступник голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Віктор Корж вважає, що проблеми здоров’я та виховання дітей завжди є актуальними. Про це він сказав напередодні Дня захисту дітей, повідомили в прес-службі депутата.

«Проблеми здоров’я та виховання дітей завжди актуальні, тим більше в умовах, коли здоров’я підростаючого покоління є предметом глибокої стурбованості», – наголосив парламентарій.

При цьому він висловив жаль з того приводу, що «впродовж останніх років спостерігаємо надзвичайно негативні показники здоров’я дітей та молоді в Україні». «Фізичне виховання є однією з ключових умов гармонійного розвитку дитини, а у нас займаються спортом менше 10 відсотків дітей. Спорт сьогодні перебуває в стані глибокого занепаду», – додав Віктор Корж.

Він також зазначив, що «останнім часом ми спостерігали масове закриття басейнів, палаців спорту, стадіонів, а також дитячих навчальних спортивних закладів», у той час як «попередня влада займалася популізмом та деклараціями, а насправді не розробила жодного нормативно-правового акту, спрямованого на розвиток фізичної культури та спорту». «Внаслідок цього Україна за рівнем здоров’я нації опинилася на передостанньому місці в Європі. Сьогодні нова політична команда має унікальний шанс нарешті здійснити прагматичну та зрозумілу державну політику щодо популяризації цінностей здорового способу життя, зокрема, фізичної культури та спорту», – заявив політик.

За його словами, перші кроки в цьому напрямку вже зроблено. «Принаймні, в усіх програмних документах Партії регіонів відображені питання соціального захисту дітей, молоді, підтримки здорового способу життя. Відповідні розділи є в програмі Президента «Україна для людей», коаліційній угоді «Стабільність та реформи», програмі соціально-економічного розвитку. Більше того, державний бюджет Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту збільшено до 1, 4 млрд. грн. (для порівняння: в 2009 р. цей показник становив 885 млн. грн.)», – підкреслив Віктор Корж.

«Саме цього року збільшено субвенції місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги дітям-сиротам. Отже, є всі підстави стверджувати, що питання здоров’я нації є одним з ключових пріоритетів нової влади», – підсумував народний депутат.

Джерело: Офіційний інформаційний сервер Партії регіонів