друкувати


Анумо всі на велосипеди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-30 03:42:16

Більш як дві сотні мешканців Івано-Франківська взяли участь у загальноміському велопробігу, що стартував в обласному центрі 29 травня і був присвячений відзначенню Всеукраїнського велодня. В акції взяли участь не тільки професійні байкери, а й усі, хто сонячного суботнього дня не схотів відсиджуватись у домівках, а вирішив присвяти його гарній компанії і насолодженню здоровим способом життя.


Пробіг стартував від площі перед будівлею Івано-Франківської облдержадміністрації і, охопивши більшість центральних вулиць обласного центру, приблизно за годину успішно фінішував біля міської Ратуші.

«Метою проведення пробігу, – розповідає активний учасник Івано-Франківського вело-клубу Андрій Шустикевич – показати, що велосипедист – такий самий учасник дорожнього руху, як і всі інші. Насправді, сьогодні їздити на велосипеді дуже небезпечно, оскільки автомобілісти мало з нами рахуються. Крім того, в такий спосіб ми пропагуємо здоровий спосіб життя та велосипед як екологічно безпечний різновид міського транспорту».

Варто зазначити, що пробіг не являв собою велоперегони. Велосипедисти, прагнучи довести свою дисциплінованість та повагу до інших учасників дорожнього руху, організовано рухались в колоні по двоє, дотримуючись правил дорожнього руху і не перевищуючи встановлених обмежень швидкості.

Гарна погода і свіже повітря зробили своє. Обличчя учасників пробігу світилися від задоволення і багато з них після цього, вочевидь, поповнять ряди активних байкерів. «Відчуття просто класні, – ділиться враженнями учасник пробігу Тарас Цибран, – добре, що повезло з погодою. Сподіваюсь, такі заходи стануть доброю традицією в нашому місті і до них долучатимуться все більше нових учасників».

Автор: Сергій БІЛИЙ