друкувати


У Печеніжині Коломийського району зібралися талановиті діти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 02:00:23

Твердження про те, що 90 відсотків українських дітей талановиті, не викликає сумніву. Кожен юний громадянин обдарований Божим талантом, важливо лише розгледіти здібності. Можливо, не всі знавці з математики, чи хімії, зате як танцюють, як малюють, а як майструють і різьблять по дереву! Дорослі повинні якнайуважніше придивитися до прихованої карми, уміти її відкрити і підтримати.

Юні таланти змогли показати свої природні цінності під час традиційного свято "Праця звеличує людину", яке відбулося в Печеніжинській школі-інтернат Коломийського району. Адміністрація навчального закладу, очолювана Катериною Волошенюк, проводить такий захід щороку.

Центральною подією свята стала виставка робіт переможців художньо-естетичного та навчально-виховного напрямків, яку представляли вихованці школи. Варто уявити собі позитивні емоції, які вирували в душах дітей-переможців в номінаціях " Кращий столяр", "Взуттєва справа", Швейна справа", "Краща вишиванка", "Будівельна справа" тощо. Під час свята на мультимедійній дошці було відображено дітей за роботою.

- Головна мета заходу – каже директор школи інтернату Катерина Волошенюк, - популяризація та заохочення дітей на майбутнє. - Ми намагаємось якомога глибше зазирнути в душу кожної дитини, адже вкрай важливо зберегти і розвити в кожній дитинці особисте "я", сформувати справжнього громадянина.

Робота з обдарованими дітьми – справа делікатна, передбачає розвиток здібностей та майстерності, її самовизначення у майбутньому є одним з пріоритетних завдань держави. Тому й докладає чимало зусиль Катерина Степанівна, організовуючи з колегами також і гуртки художньої самодіяльності.

Переможцям вручили грамоти від адміністрації школи.

На свято було запрошено чимало гостей. Зокрема, начальника управління освіти облдержадміністрації Зінаїду Болюк, заступника начальника Івано-Франківської митниці Ігоря Ганусяка, голову профспілкового комітету Івано-Франківської митниці Євгена Городецького. З привітальним словом виступила т.в.о. заступника голови Коломийської райдержадміністрації Леся Білищак.

Юні таланти продемонстрували надзвичайне вміння. Тож нехай повниться щедрими плодами їхнє життя.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА