друкувати


Коли область на Всеукраїнській олімпіаді представляє студент з Коломиї — це звучить гордо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 05:00:03

Здібний, сумлінний фахівець починається з допитливого, охочого до пізнання учня, зі студента, якого не треба силувати до науки, бо він сам знає, де і як знайти відповіді на свої запитання. Таких студентів цінують у кожному навчальному закладі, бо вони — його обличчя і найкраща реклама. Адже коли область на Всеукраїнській олімпіаді представляє студент з Коломиї — це звучить гордо.

Мова — про Ігоря Андрусяка, студента-першокурсника Коломийського економіко-правового коледжу Київського Національного торгово-економічного університету. Юнак навчається на відділенні правознавства, має до цієї науки неабиякий хист.

— У нашому коледжі створено всі умови для того, аби студенти мали всебічний доступ до інформації, яка їх найбільше цікавить, — розповідає викладач історії Руслана Гарат, яка готувала Ігоря до Всеукраїнської олімпіади. — Здібним студентам завжди мало того матеріалу, який вони отримують на лекціях. Тож до їхніх послуг — велика книгозбірня коледжу, Інтернет. Хто бажає стежити за всіма сучасними науковими розробками з тих чи інших питань — має для цього всі можливості, — і в цьому велика заслуга нашого директора Людмили Гарарук, яка намагається впровадити у коледжі кожну новинку — і технічну, і інформаційну. Ігор Андрусяк, готуючись навіть до нашої предметної олімпіади, не обмежувався суто викладеним у підручниках чи на заняттях матеріалом. Юнак багато працював із періодикою, монографіями, шукав необхідну інформацію в Інтернеті. Тож і не дивно, що на предметній олімпіаді в коледжі Ігор став переможцем без особливих зусиль. Мушу зазначити, що цього року оцінювання олімпіадних робіт відбувалось максимально об’єктивно, без участі сторонніх осіб — з допомогою нової комп’ютерної програми «Колоквіум+». Власне, завдяки ініціативності директора Людмили Гарарук, наш коледж першим на Коломийщині придбав цю програму, яка дає можливість всебічно оцінити здібності студентів.

— У Всеукраїнській олімпіаді в Києві брали участь представники 12 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, — каже Ігор Андрусяк. — І вперше в олімпіаді такого рівня брав участь представник нашої області. Звісно, приємно було посісти одразу призове місце. Чи було важко? Загалом, завдання у вигляді тестів особливих труднощів не викликали, бо попередньо я опрацьовував багато спеціальної літератури. Вважаю цю олімпіаду чудовою можливістю перевірити власні сили.

— Це перша велика перемога Ігоря, його перший успіх, — додає Руслана Богданівна. — Хлопець дуже старанний, цікавиться історією, має намір продовжити свою освіту за фахом. Досвід, здобутий на олімпіаді і в нас, і в Києві, обов’язкового знадобиться йому в майбутньому. Ігор ще лиш тільки першокурсник, попереду в нього багато випробувань. Такі предметні олімпіади дають можливість нам, педагогам, виявляти здібних студентів, залучати їх до наукових конференцій на перших курсах, і, зрештою, давати їм добру путівку в життя...

Автор: Валентина БЛИЗНЮК
Джерело: Газета «Вільний Голос»